Meget mere end bare kaffe!

Brug for støtte og omsorg?

Kirkens Korshær er en frivillig organisation, der arbejder for at hjælpe alt fra ensomme til hjemløse, prostituerede, stofmisbrugere og psykisk syge. Og den bedste måde at hjælpe andre på, er ved blot at lytte. For de frivillige hos Kirkens Korshær er Kaffe derfor ikke bare kaffe. Kaffe er en måde at yde menneskelig varme, støtte og omsorg på, for der findes nemlig næppe en bedre måde at indlede en  god samtale på, end en kop kaffe. Når man sidder og snakker over en kop kaffe, åbner det både op for fortrolige snakke og helt hverdagsagtige problematikker. Over en kop kaffe kan man snakke om alt. Af uforklarlige årsager skaber kaffe nemlig et helt særligt frirum af omsorg og fordomsfrihed. Så kaffe er ikke bare kaffe. Hverken for de frivillige hos Kirkens Korshær, eller for brugerene af Korshærens varmestuer. Kaffe er meget mere end vi “almindelige” mennesker går og tror.

Sådan kan du hjælpe;

At være frivillig hos Kirkens Korshær kan sætte ens egne problemer i perspektiv. Det er nemlig meget givende at være med til at gøre andres dag bare en lille bitte smule bedre, ved hjælp af noget så simpelt og lige til som en kop kaffe. Og det eneste du skal bidrage med, er dit gode humør. Brugerne af Kirkens Korshærs varmestuer er nemlig nogle af dem samfundet har udstødt aller værst. Det er nogen af dem, der er blevet svigtet gang på gang på gang, og det eneste de i virkeligheden har brug for, er en kop kaffe og et par lyttende øre. Så hvis du gerne vil være de øre, og samtidigt vil gøre en ekstra indsats for trængte mennesker, så er det oplagt at blive frivillig hos Kirkens Korshær. Som frivillig vil du endvidere hurtigt opleve, at de problemer du selv går og tumler med, vil synes overfladiske og ligegyldige, i hvert fald når du sammenligner dem med de mennesker du møder i varmestuerne. Det kan derfor give dig et mentalt overskud at hjælpe andre, og især andre der har det værre end du måske kunne forestille dig. Hverdagen og dens problematikker bliver altså hurtigt sat i perspektiv.  Det giver virkeligt livet mening og værdi at være med til at hjælpe andre. Så drik en kop kaffe og vær med til at bryde ensomheden.

hjælp andre

 

 

Relaterede indlæg