Er selvtilliden i bund efter et brud?

brud mellem kærester

At miste den person man elsker, eller blive dumpet af en kæreste er aldrig en rar følelse. Det er bestemt en følelse, som man helst vil være foruden, men desværre er det noget, som de fleste mennesker har prøvet på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er svært at komme uden om et brud med en kæreste, men noget man kan arbejde med istedet, er ens selvværd og selvtillid efter et brud. Mange mennesker har lav selvtillid efter et brud, hvorfor det er vigtigt at arbejde med sig selv, og forbedre selvtilliden.

Selvtillid og brud!

tåre ved lavbt selvværdSelvtilliden handler i princippet om ens egen tillid til ens egne evner, ligesom selvværd handler om, hvordan man værdsætter sit ejet værd. Derfor kan både selvtilliden og selvværdet godt få et ordenligt hak efter et brud. Årsagen til dette er, at et brud i princippet er en fiasko i et forhold. Således er der noget, man ikke er god til, nogen der ikke værdsatte én højt mere. Kort sagt kan man sige at selvtillid handler om, hvad man er god til, eller nærmere sagt, hvordan man selv vurdere ens egne evner. Ved et brud vurderer man sine egne evne og værd lavere end normalt.

Kom af med den dårlige selvtillid!

At føle sig elsket af et andet menneske er en helt grundlæggende følelse for alle mennesker. Vi har brug for at vide, at der er nogen, der kan lide os, at der er nogen, der elsker os, men efter et brud, er det ikke denne følelse, de fleste mennesker har. Istedet føler man sig udskiftet, ligegyldig og værdiløs. Denne følelse af fiasko og at man er blevet smidt ud, er ikke rar for nogen mennesker, hvorfor det er vigtigt at komme af med denne følelse så hurtigt så muligt. Ved at gøre dette vil man få et bedre selvværd og en bedre selvtillid og dermed komme hurtigere igennem heling processen.

hjerter og kærlighedFor at styrke ens selvværd og selvtillid kan det være en god ide at bruge tid sammen med ens venner af begge køn, så man derved ser, at der er nogen, der gider én – nogen der gerne vil være sammen med én. Ligeledes kan det også være en god idé at bruge tid sammen med familien, da man dermed er i rammer, hvor man altid er elsket. Kærlighed og værdsættelse vil få én langt. Og hvem ved, måske når man så langt, at man lige pludselig er klar til at møde en ny person og få et parforhold op at køre igen.

Relaterede indlæg