Hel hjertet og skån miljøet

knusthjerteDe fleste af os har prøvet det før, nogle endda flere gange. Forholdet gik godt, alt gik godt, og der var mulighed for en fremtid sammen. Desværre kommer der bump på vejen, og vi møder forhindringer der ikke altid kan besejres. Når dette sker, er alene tid oftest manges valg.

En klassiker er at være rullet op under dynen, varm kakao i hånden, kage eller andet godt at drukne sorgen med, og en film der kan give os trøst. Nogle gange kan filmen ende med at gøre det hele værre, og vi har brug for at reflektere over hvad der skete i stedet.

Det kan være at du finder ro ved at kigge ind i flammerne i pejsen, og hører gnisterne bekræfte den livlige dans flammerene laver. Men er der en bekymring mindre man kunne bruge, er det lugten af sod, aske spredt ud over gulvet og misfarvninger på væggen.

Sundere alternativer

Der findes sundere alternativer til den klassiske pejs, og til dit helbred. Nogle har valgt den digitale løsning, hvor en dvd optagelse af en pejs med levende flammer og lyden dertil, kan fylde stuen. Denne løsning er god, men ønsker man trøst, så mangler varmen til at omfavne en.

Den gyldne mellem vej, mellem pejsen og den digitale flamme, finder man hos pilleovnen. Her kan du nyde varmen og roen ved de levende flammer, men ikke lide under den røg der bliver udskillet, grimme lugte og misfarvninger på væggen.

Nu kan du så sidde, og varme dig ved tanken om, at du både trøster dig selv. Samtidigt kan du glæde dig over, at du skåner miljøet, og spare dig selv for både en stor varme regning i forhold til at bruge radiator, spare maling da væggen holder sin farve og med den rette model, skaber vand der kan bruges til gulvvarme eller lignende.

Ude i naturen

Det kan jo være det er sommertid, og her er muligheden en helt anden. Her kan du bringe flammerne ud under åben himmel. Der er som altid visse forebehold der skal tages, således at man ikke ender med at brænde hele sin have eller omegn ned.

Men har du et lille bål, eller en bålplads, er der ingen problemer. Så handler det bare om at samle al den brænde og kviste du har, ligge det inde for rækkevidde, og så ellers bare om at tænde op, og vedligeholde flammen. Her vil varmen, lyden og udsigten til en stjerneklar himmel give ro i sindet.

Relaterede indlæg