Gør din el- og varmeregning også knusende ondt?

Sådan sparer du på boligudgifterne
Stadig flere og flere husejere og uvidende omkring, hvad en omlægning af eksempelvis husstandens elforbrug kan gøre for deres årlige regning. En simpel omlægning af vaner i hverdagen såsom at spare på vandet, købe energirigtige produkter og skrue ned for varmen er blot nogle af de mange tiltag, der kan give meget mere luft i hverdagsbudgettet.

Vil du spare et sted hvor det virkelig batter, er en omlægning af hjemmets energikilder den sikre vej at gå. Er du en af de boligejere, der varmer op med traditionelle varmekilder som f.eks. et oliefyr, bør du overveje de alternative muligheder for bæredygige energikilder såsom en varmepumpe.

De bæredygtige energikilder trækker på jorden og luftens naturlige varmeenergi og er derfor billige i både drift og månedlige omkostninger. De forskellige varmepumper kommer i mange afskygninger og de svinger i både investeringspris og månedlig besparelse. Udskifter du eksempelvis dit gamle oliefyr til en luft til vand varmepumpe, har du mulighed for at spare knap 20.000 kr. om året. Og de penge kan jo passende bruges på en velfortjent rejse med din partner.

Spar penge og få råd til fornøjelser
Er du i et fast forhold kender du sikkert til de perioder, hvor forholdet er gået lidt i stå. Man er vokset ind i nogle faste roller og hverdagen er blevet triviel. Når hverdagen kører på rutinen er det svært at bryde ud at de vante rammer. I de tider er det oplagt at tage på ferie og få rystet op i forholdet og de fastgroede vaner.

Alle elsker overraskelser og de fleste mennesker sætter stor pris på, når deres partner tager initiativ. Her kan du slå dit snit til at booke en ferie, få børnene passet og få masser af kvalitetstid til hinanden. Der er desværre én ting, der kan sætte en kæp i hjulet for den romantiske get-away. Regninger.

Høje varme- og elregninger kan være sønderknusende, når du mest af alt har lyst til at bruge tid og penge på alt det sjove. Hverdagen kan være sur og træls, og der er derfor god grund til at se sine boligudgifter efter i sømmende, hvor der kan være store penge at spare til glæde for dig og din udkårne.

Hvordan skal pengene bruges?
Når boligudgifterne er omlagt, er det tid til at kaste et blik på, hvordan de overskydende penge kan bruges til gavn og glæde i privaten. For en årlig besparelse på 20.000 kr. kan det overskydende beløb bl.a. bruges på en roadtrip til det smukke Sydfrankring. Er du i tvivl, om hvordan pengene skal fordeles, giver vi nedenfor et eksempel på, hvordan en rejse for to kan sættes sammen.

Sådan rækker pengene:

  • To flybilletter gennem SAS, slut juni: 3.200 kroner.
  • 14 dages billeje af en Citroën C4: 3.500 kroner.
  • 14 dages hotelophold: 9.800 kroner.
  • Benzin til ca. 1.000 kilometers kørsel: 750 kroner.
  • Samlede udgifter 17.250 kroner.
  • Resterende overskud til god middag og vin.

 

Så er der kun tilbage at sige rigtig god fornøjelse og god ferie!

Relaterede indlæg