Sang kan blive din bedste ven gennem en krise

Når du synes alt er lidt gråt og trist, kan du bruge musikken til at finde din vej tilbage. Brug musikken til at udtrykke lykkelige og ulykkelige følelser og få greb om, hvad livet egentligt går ud på – det gjorde sangeren Rasmus Seebach, som barn og ung.

En sang kan påvirke menneskers følelser – ja du kan næsten drømme dig væk, til en anden verden. Blandt andet børnesange som Hodja fra Pjort, Ronja røverdatter eller disney klassikeren “en helt ny verden” fra Aladdin, giver indlevelse og man bliver en del af et eventyr.

Er du i dårligt humør?

I mange tilfælde kan musikken og sang føles som en god ven. Den kan hjælpe dig med at komme i godt humør igen, eller sørge for at du mærker efter, i følelser der ligger dybt indeni. Hvis du har brug for en at tale med, kan sang ofte give dig den trøst, du ikke kan få fra andre.

Du har måske brug for en der kan give dig medfølelse eller brug for omsorg fra en, der har oplevet det samme som du gennemgår. Der findes i dag et væld af kunstnere og sange, som beskriver hele menneskets følelsesregister – både glade, sørgelige og vrede følelser. Du har derfor rig mulighed for, at nogen har oplevet det samme som dig.

Brug sangskrivning som terapi

Når du udtrykker dine følelser, får du din egen stemme og kan opleve det som en form for terapi. Med sangskrivning kan du udtrykke og opleve alle dine følelser – der er ikke noget der er rigtig eller forkert. Brug musikken og sangskrivning til eftertanke. Find ud af hvad livet handler om for dig og mind dig selv om, hvad der gør dig glad.

Husk at når du skriver en sang, er det i første omgang, vigtigt at den giver mening for dig selv. Hvis det efterfølgende viser sig at være en sang, som giver mening for andre, er det jo kun en bonus.

Det du måske som barn, brugte i andres musik, kan du nu bruge i din egen musik. Vil du kunne sætte lyd på dine tekster, kan det være en mulighed at starte til sangundervisning. På denne måde bliver du beskæftiget, og kan nemmere komme igennem en svær tid med nye hobbyer.

Relaterede indlæg