Er dit hjerte også knust over skidt dyrebehandling?

Sødt dyr

Dyr er nogle spændende væsner. Vi mennesker er dyr og ligger højest i fødekæden, men det skal pr. automatik ikke medføre at vi opfører os som klodens mest excentriske skabninger. I indlægget herunder kan man læse om madproduktion og vigtigheden i behandling af dyr.

Madproduktion og dyrevelfærd

Der findes mange organisationer som går ind for dyrevelfærd – heldigvis for det. Der er alt for mange dyr, som bliver behandlet dårligt. De fleste mennesker (selv kokke siger kødet smager bedre, hvis dyret er behandlet godt) vil nok foretrække at spise kød fra dyr, som har levet med værdighed.

Det her indlæg kan hurtigt lyde som guide over hvordan du bliver vegetar eller lignende, men det er mere ment som et undrende indlæg over hvorfor negative ting skal gå ud over uskyldige dyr.

Størstedelen af problemet ligger nok i pengepungen og menneskers moral. Hvis man investerede tid i at se hvordan reel kødproduktion gik til, så vil man nok sjældnere købe den billige pakke hakket oksekød frem for en lidt dyrere version. Selvfølgelig er der folk som simpelthen ikke har råd til at købe udelukkende økologisk – og det skal man have respekt for.

Mishandling af dyr

Mange dyr bliver også klædt ud, mishandlet eller lignende på bekostning af menneskers underholdning. Nogle af verdens største stærkeste dyr i verden som lever i vildmarken, bliver udstyret med kæder og lænker, sådan at nogen kan tage penge for at underholde med dem.

Når man vælger at besøge attraktioner som involverer dyr, så skal man tænke over dyrevelfærden. I Tanzania kan man besøge Cheetah’s Rock, hvor mange dyr er fritgående, selvom de kan volde skade på mennesker.

Dyrene har fået træning og bliver behandlet godt, således at ikke angriber. Cheetah’s Rock vil dog ikke sikre 100% at dyrene er kælne og i godt humør, for de bliver ikke tvunget til noget. Hvis et dyr er i dårligt humør, har født eller lignende, så “gemmer” de det for andre.

Hvis du skal se dyr, så skal du til Tanzania

I Tanzania kan du se mange spændende dyr. Blandt andet kan man se The Big Five. Det er en gruppe dyr som har fået navnet ud fra, ikke størrelsen, men sværhedsgraden i at nedlægge dem. Mange jægere gør desværre også sport i at have “trofæer” fra The Big Five hængende. The Big Five består af elefanten, leoparden, løven, næsehornet og bøflen.

Hvis du rejser til eksotiske destinationer for at se vilde dyr, så opfordrer vi at rejser du med Kipling Travel, for her kan du rejse med god samvittighed, når det omhandler dyrevelfærd. Det er en organisation som går op i dyrevelfærd, selv når der er tale om trekking, hvor man bruger æsler til at bære rundt på bagagen.

Relaterede indlæg